Beekhuizen Bindt

Bijzondere Ontmoetingen

Schoolkeuzemarkt 2015

20 januari 2015 stond Pier 80 weer vol met nieuwsgierige leerlingen, boeiende scholen en 's avonds inspirerende werkgebieden!

Schoolkeuzemarkt 2015

6 februari 2015

IMG_4874      IMG_4892

Wat is de Schoolkeuzemarkt Delfshaven?

Op de schoolkeuzemarkt staan 25 scholen voor Voortgezet Onderwijs. Kinderen van de groepen acht van de deelnemende basisscholen bezoeken de markt volgens rooster. De ouders worden zo veel mogelijk gestimuleerd om mee te komen. Voor ouders die overdag niet mee kunnen komen en ouders die nog een keer terug willen komen, is er ook een avondopenstelling.

Het uitgangspunt van de markt is om leerlingen én hun ouders de gelegenheid te bieden om zich, bij voorkeur samen, te oriënteren op het  voortgezet onderwijs. Dat gebeurt tijdens de markt door persoonlijk contact met de scholen en door aanvullende informatie op papier om thuis nog eens na te lezen. De markt wordt door scholen, kinderen en ouders ervaren op een waardevolle aanvulling op de informatievoorziening rondom schoolkeuze.

 

IMG_4893 IMG_4894

Beroepsoriëntatie

In de avonduren van de markt staan er ook een aantal bedrijven die verwachten in de toekomst banen te hebben voor deze kinderen. Zij vertellen wat je bij dat bedrijf kunt doen en welke opleiding daarbij past. Ook dit geeft ouders en kinderen een extra oriëntatie op de toekomst en kan helpen bij het kiezen van de school. Het streven is om maximaal 6 bedrijven te betrekken

IMG_4895

Twitter

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ontvang nieuws en tips via onze e-mail nieuwsbrief: